Založ si blog

Zážitok bezprostrednej blízkosti smrti.

Čo  sa  stane, keď človek  zomrie ? To je otázka, ktorú  si ľudstvo kladie  asi  najčastejšie a najmenej na ňu  vie odpovedať . Jednoducho  prestaneme žiť a o našom pobyte na zemi  budú vypovedať  iba naše telesné pozostatky  ? Vzkriesi  nás neskôr „najvyššia bytosť“, iba keď budeme mať  v „knihe života“ dobré  známky  ?   Vrátime sa opäť  v zvieracej podobe  , ako  veria Indovia, alebo  azda po mnohých  generáciách  v iných  ľudských  telách ?

 K odpovedi na základnú  otázku  o posmrtnom živote  nemáme dnes  o nič bližšie ako  pred  tisícročiami , keď si ju prvý raz   položil pradávny človek. Mnohí  obyčajní  ľudia  však  došli   na samý  kraj smrti a opísali zázračné  záblesky druhého  sveta ,  sveta prežiareného  láskou  a porozumením , ktorý možno  dosiahnuť  iba vzrušujúcou  cestou  cez  tunel  alebo  pasáž .

V tomto  svete  sa pohybujú  zosnulí príbuzní  zaliati  vznešeným svetlom   a vládne  mu  „najvyššia bytosť“ , ktorá predvedie  novému príchodziemu  jeho  život a potom ho pošle späť na zem, aby žil ďalej.

Osoby, ktoré  takto „zomreli“ , nie sú už  po návrate   rovnaké ako  predtým. Naplno  vychutnávajú život a vyjadrujú  presvedčenie , že je najdôležitejšie zo  všetkého  sú  láska a vedomosti, lebo iba tie si  možno zobrať so  sebou.

Keďže  nenachádzame  lepší výraz  na opísanie  týchto príhod, môžeme povedať, že títo  ľudia mali zážitok  prahu  smrti  (ZPS).

 

autor: Štefan Jendrek.

V tom svetle bolo všetko, čo sme urobili. . . . . . . .

10.01.2014

Tu je ďalší príbeh. Prehľad manželovho života, ktorý prežila spolu s manželom Dana, bol mimoriadne živý a obsahoval obrazy a udalosti, o ktorých predtým ani netušila. Johnny práve oslavoval päťdesiate narodeniny , keď nám lekár oznámil, že má rakovinu pľúc a pred sebou možno ešte šesť mesiacov života. Mala som pocit, akoby ma niekto [...]

Dominika Mirgová v Krompachoch

21.09.2013

Dominika Mirgová zavítala aj v Krompachoch……. Foto: Štefan Jendrek-2013 Tu je len zopár fotografií. článok o Dominike už čoskoro ……:)

Moja prvá školská akcia!

21.09.2013

Včera – 8. 11. 2012 od 10:00 do 11:30 sme mali s mojimi študentmi veľkú akciu. Téma bola Sacharovova cena a ľudské práva. V rámci projektu študenti spracovali prezentácie, anketu, scénky na porušovanie ľudských práv a diskusiu. Podarilo sa nám dohodnúť videokonferenciu s ombudsmankou JUDr. Janou Dubovcovou. Mala som väčší strach, ako pred vlastnými skúškami, ale [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 36217x
Priemerná čítanosť článkov: 3292x

Autor blogu

Kategórie